UV-C licht is sterker dan het Coronavirus

Steeds meer onderzoeken bevestigen dat UV-C licht een efficiënte ondersteuning is in de strijd tegen Corona. Ook de Europese Commissie erkent dat en schenkt daarom UV-C apparatuur aan ziekenhuizen voor het ontsmetten van operatiekamers. UV-C licht is in staat om het DNA en RNA van micro-organismen zoals bacteriën en virussen dusdanig aan te tasten dat deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen.

Is UV-C ook schadelijk voor mens en dier?

Normaal gesproken dienen bij het gebruik van open UV-C bronnen belangrijke voorzorgsmaatregelen getroffen te worden. Directe UV-C straling is namelijk ook schadelijk voor mens en dier. Het kan de huid en de ogen beschadigen. Tijdens het ontsmetten met open UV-C bronnen van ruimtes moet de huid van eventueel aanwezig personeel volledig bedekt zijn en dienen de ogen beschermd te worden met UV-brillen. Voor kantoren, vergaderkamers en andere ruimtes waar continue personen aanwezig zijn is deze vorm van ontsmetting dus niet praktisch. Dit zou plaats moeten vinden voor of na bezetting van de ruimte.

Een gesloten UV-C luchtsterelisator biedt uitkomst

IFB Filtertechniek heeft daarom een 'gesloten UV-C luchtsterilisator' in haar leveringsprogramma opgenomen. De UV-C FiltAir. De schadelijke straling van de ingebouwde UV-C bron van de UV-C FiltAir kan bij correct gebruik van de apparatuur niet in aanraking komen met mens of dier. Deze autonome luchtreinigers recirculeren de lucht in ruimtes continue. De lucht wordt met behulp van geluidsarme ingebouwde ventilatoren, na het passeren van een filter tegen zwevende stofdeeltjes, langs speciale UV-C tl-buizen geleid. Dit proces kan de lucht tot wel 99,99% steriliseren. Afhankelijk van het geselecteerde model wordt de lucht in de ruimte tot vijf maal in een uur langs de UV-C bron geleid.

Voordelen UV-C FiltAir luchtsterelisators

De UV-C FiltAir luchtsterilisators zijn stekkerklaar, zeer eenvoudig te bedienen en hebben een esthetisch aantrekkelijke vormgeving zodat ze in nagenoeg elk interieur passen. Uitgebreidere informatie en specificaties vindt u op onze website bij accessoires. U kunt ons voor meer informatie ook bellen op (0181) 31 11 87 of een mail sturen naar info@ifb-filtertechniek.nl. 

 

     

Heeft u een vraag?