Blog: De kans op besmetting met het coronavirus verkleinen?

 Randy Deden
Area Sales Manager

17 maart 2020

 

Verontrustende ontwikkeling coronavirus (COVID-19)
Wereldwijd zijn er inmiddels al ruim honderdduizend bevestigde besmettingen. Ook in Nederland loopt het aantal geregistreerde besmettingen in een rap tempo flink op en worden er verregaande maatregelen getroffen. Nog verontrustender is dat ook het aantal overlijdensgevallen door het coronavirus (COVID-19) toeneemt. Helaas bestaat er voorlopig nog geen medicijn dus is preventief handelen noodzakelijk om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Naast een goede persoonlijke hygiëne zoals vaak en uitgebreid handen wassen, zo min mogelijk (lichamelijk) contact met anderen en het niezen en hoesten in de elleboogholte kan luchtzuivering met geschikte filters hier ook aan bijdragen.

Virussen afvangen
Wij pretenderen absoluut niet dé oplossing te bieden om het virus te stoppen, maar onze verrijdbare luchtreinigers van het Zwitserse fabricaat IQAir kunnen wel helpen besmetting te voorkomen. Deze luchtreinigers zijn voorzien van HEPA filters die in staat zijn virussen af te vangen. In tegenstelling tot eenvoudige ‘huis, tuin en keuken’ luchtreinigers hebben de HEPA filters in IQAir luchtreinigers een lange levensduur en een hoge capaciteit. Afhankelijk van de uitvoering zijn de luchtreinigers ook voorzien van geavanceerde actiefkool filters voor het verwijderen van gassen en geuren. De luchtreinigers kunnen gebruikt worden als recirculatiesysteem waarmee de lucht in een afgesloten ruimte continue gereinigd wordt en daarmee zoveel mogelijk virussen en bacteriën afvangen. Omdat de luchtreinigers op wielen staan zijn ze eenvoudig van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen, of dit nu bijvoorbeeld thuis is, op kantoor of in een gezondheidsinstelling.

Besmetting voorkomen
Ook besmetting tegen het coronavirus (COVID-19) voorkomen? Neem voor advies of vragen contact met mij op via randy@ifb-filtertechniek.nl of (06) 13 52 95 41. Uiteraard kunt u ook ons algemene nummer (0181) 31 11 87 bellen of kijk voor uitgebreide informatie op onze website
www.ifb-filtertechniek.nl. Informeren kost u niets maar kan u mogelijk wel op goede ideeën brengen.

 


Stel uw vraag

Nieuwsbrief ontvangen?